Symposium Toerisme en recreactie in Overijssel in 2030: een (on)verwachte toekomst? Trendbureau Overijssel

Toerisme en recreatie in Overijssel in 2030 (23/05/19)

VERSLAG MINI-SYMPOSIUM ‘TOERISME EN RECREATIE IN OVERIJSSEL IN 2030″: Een verkenning van een (on)verwachte toekomst?’

 

23 mei 2019, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug te Nijverdal

 

Iedereen kent het standaard verhaal over de toekomst van toerisme: groei van het massatoerisme én het nichetoerisme, de toenemende invloed van technologie, de groei van betekenistoerisme en de gepensioneerde toerist. Trendbureau Overijssel en MarketingOost doken in de toekomst van toerisme en recreatie en presenteerden de nieuwste trendverkenning.
Een goed bezocht mini-symposium in Nijverdal bracht niet alleen de trends in beeld maar zette ook aan tot denken over alternatieve kansen en mogelijkheden in de vluchtige wereld van toerisme en recreatie. Diverse (internationale) experts en lokale ondernemers bundelden hun kennis, inzichten en inspiratie tijdens de bijeenkomst met de ruim 100 deelnemers.

 

Bekijk of download hier het gehele verslag van het mini-symposium ‘Toerisme en recreatie in Overijssel in 2030: Een verkenning van een (on)verwachte toekomst?’

 

Klik hier voor de presentatie van de trendverkenning ‘Toerisme en recreatie in Overijssel in 2030: Een verkenning van een (on)verwachte toekomst?’ van Wendy Weijdema (MarketingOost) en Ingrid van Tuinen (Trendbureau Overijssel).

 

 

mini-symposium 23 mei Toerisme en Recreatie in Overijssel in 2030-Trendbureau Overijssel

PUBLICATIE ‘TOERISME EN RECREATIE IN OVERIJSSEL IN 2030:

Een verkenning van een (on)verwachte toekomst?'

In de nieuwste trendverkenning ‘Toerisme en Recreatie in Overijssel in 2030’ trends die al langer zichtbaar zijn en ‘omslagpunten’; ontwikkelingen die veel impact kunnen hebben op toerisme en recreatie in Overijssel. De omslagpunten zijn in feite een oefening voor ondernemers en beleidsmakers: zijn wij attent genoeg op nieuwe signalen? Kunnen we snel genoeg schakelen? Is ons beleid flexibel genoeg? Hebben we oog voor onverwachte kansen? Kijk mee vooruit naar 2030 en ontvang de nieuwe publicatie naar de mogelijke toekomst(en) van toerisme en recreatie in Overijssel.

 

U kunt de toekomstverkenning naar ‘Toerisme en Recreatie in Overijssel in 2030: Een verkenning van een (on)verwachte toekomst?’ hier bekijken of downloaden of deze als hard-copy ontvangen door te mailen naar: info@trendbureauoverijssel.nl

 

De verkenning toerisme en recreatie is een samenwerking van Trendbureau Overijssel en MarketingOost.

 

publicatie Toerisme en recreatie in Overijssel in 2030 - 23 mei Trendbureau Overijssel