Team Trendbureau

Het Trendbureau is een netwerkorganisatie. Het bureau is inhoudelijk onafhankelijk en werkt voor, en samen met, alle partijen die in Overijssel geinteresseerd zijn: overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, geinteresseerde inwoners. De projectgroepen die de toekomstverkenningen maken worden per onderwerp samengesteld en zijn dus steeds wisselend. Het Trendbureau heeft een uitgebreid netwerk van contacten met (inter)nationale kennisinstellingen. Het Trendbureau Overijssel wordt structureel aangestuurd door een klein team: Ingrid van Tuinen en Loes Dijkhuis.

 

Annemarth Idenburg

Directeur Trendbureau Overijssel

Annemarth Idenburg is gefascineerd door de vraag hoe de samenleving omgaat met complexe maatschappelijke vraagstukken en hoe de overheid daar richting aan kan geven. Ze studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente waar ze in 1993 promoveerde bij de faculteit Bestuurskunde. Daarna werkte ze bij diverse kennisinstellingen, de afgelopen tien jaar als staflid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Annemarth is vanaf 1 mei 2019 directeur bij het Trendbureau Overijssel.

Ingrid van Tuinen

Adjunct directeur Trendbureau Overijssel

Ingrid van Tuinen werkte voor diverse gemeenten als strategisch adviseur. Als adjunct directeur van het Trendbureau helpt ze colleges en raden positie te bepalen in een wereld van snelle veranderingen. Met haar studie aan Clingendael en de masterclass Professional Future Strategist aan Nyenrode brengt ze belangen en inhoud bij elkaar.

Loes Dijkhuis-Alferink

Conceptueel denker en communicatieadviseur Trendbureau Overijssel

Loes Dijkhuis-Alferink heeft een achtergrond in conceptontwikkeling en psychologie. Als medewerker neemt zij de communicatie voor het Trendbureau Overijssel voor haar rekening zoals alle visuele producten en leidt tevens diverse projecten waaronder de evenementen en congressen van het Trendbureau Overijssel en TEDxZwolle.