Team Trendbureau

Het Trendbureau is een netwerkorganisatie. Het bureau is inhoudelijk onafhankelijk en werkt voor, en samen met, alle partijen die in Overijssel geïnteresseerd zijn: overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, geïnteresseerde inwoners. De projectgroepen die de toekomstverkenningen maken worden per onderwerp samengesteld en zijn dus steeds wisselend. Het Trendbureau heeft een uitgebreid netwerk van contacten met (inter)nationale kennisinstellingen. Het Trendbureau Overijssel wordt structureel aangestuurd door een klein team: Annemarth Idenburg, Ingrid van Tuinen en Aleida Portengen.

 

Annemarth Idenburg

Directeur Trendbureau Overijssel

Annemarth Idenburg is gefascineerd door de vraag hoe de samenleving omgaat met complexe maatschappelijke vraagstukken en hoe de overheid daar richting aan kan geven. Ze studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente waar ze in 1993 promoveerde bij de faculteit Bestuurskunde. Daarna werkte ze bij diverse kennisinstellingen, de afgelopen tien jaar als staflid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Annemarth is vanaf 1 mei 2019 directeur bij het Trendbureau Overijssel.

 

Mail: am.idenburg@overijssel.nl

Bel: 06 10797182

Linkedin

Ingrid van Tuinen

Adjunct directeur Trendbureau Overijssel

Ingrid van Tuinen werkte voor diverse gemeenten als strategisch adviseur. Als adjunct directeur van het Trendbureau helpt ze colleges en raden positie te bepalen in een wereld van snelle veranderingen. Met haar studie aan Clingendael en de masterclass Professional Future Strategist aan Nyenrode brengt ze belangen en inhoud bij elkaar.

 

Mail: i.v.tuinen@overijssel.nl

Bel: 06 31997523

Linkedin

Aleida Portengen

communicatieadviseur Trendbureau Overijssel

Aleida Portengen werkte als project manager voor internationale sail evenementen en vervolgens als marketing- & communicatie manager bij een reisbureau in Amsterdam. Aleida studeerde Business Administration Hospitality Management en heeft vele zeeën bevaren als bemanning van een Tall Ship. Als tijdelijk communicatiemedewerker draagt Aleida bij aan de ontwikkeling van Trendbureau Overijssel zoals de website en tevens aan de diverse projecten waaronder de evenementen en congressen van Trendbureau Overijssel.

 

Mail: a.portengen@overijssel.nl

Bel: 06 21123008

Linkedin