Foto Albert Bootsma

Albert Bootsma (16-11-2017)

De onder- en bovenwereld zijn fors met elkaar verweven. De onderwereld maakt voor illegale activiteiten gebruik van diensten van ‘de bovenwereld’. Bijvoorbeeld voor distributie, financiële handelingen, vergunningen en huisvesting. Criminelen beschikken over een illegaal vermogen en zijn bereid tot het inzetten van zware geweldsmiddelen. Hierdoor ontstaan economische en sociale macht- en invloedsposities, waarin ondermijnend gevaar voor de samenleving schuilt. Een probleem dat maatschappelijk is vergroeid vraagt om maatschappelijke tegenkracht.

 

Op 16 november geeft Albert Bootsma een lezing over de bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Sinds 2015 is Albert Bootsma manager RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) Oost-Nederland. Het RIEC stimuleert en ondersteunt de publiek-private samenwerking bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.

 

De lezing van Albert Bootsma vindt plaats op 16 november van 16.00 – 17.00 uur in het provinciehuis te Zwolle (Luttenbergstraat 2). Aansluitend discussie en borrel van 17.00 tot 18.00 uur.