Loes Wouterson

Loes Wouterson is spreker op het Jaarcongres over Idealen op 18 oktober 2018. 

 

Loes Wouterson is Master of Action Learning & Design, actrice en ondernemer in ervaringsleren. Haar credo: ‘ontwerp je leven’. Met Chris Argyris is zij van mening dat elke gedrag een ontwerp kent dat deels bewust gekozen en deels geautomatiseerd is. Communicatie is een belangrijk onderdeel van gedrag. Voor de interne aansturing van je gedrag is zelfkennis nodig en het vermogen ‘beschikbaar’ te zijn voor de situatie. Een van de belangrijke communicatievaardigheden is luisteren. Samen met Corine Jansen, Certified Listening Professional, geeft Loes workshops en trainingen over dit onderwerp.

 

 

Workshop: Luisteren

Daar waar sprekers en theatermakers inspiratie kunnen brengen, bevindt het luisteren zich aan de ‘ontvangende’ kant. Voor wie sprankelt van idealen en ideeën, is de verleiding groot de aandacht te richten op presentatie, inspiratie en beïnvloeding. Dat zijn dan ook waardevolle vaardigheden. Loes’ visie is, dat deze vaardigheden pas tot volle betekenis kunnen komen, als je goed kunt luisteren. Zowel naar de mensen die je graag wilt raken als naar jezelf. Wie goed is ‘aangesloten’ op zijn/haar eigen binnenwereld en beschikbaar is voor wat er bij anderen leeft, kan optimaal navigeren in de communicatie en daardoor een waarachtige en impactvolle dialoogpartner zijn.

 

In een workshop van 45 minuten, reikt Loes hiervoor een eerste ervaring aan, die ze ondersteunt met theorie over het luisterproces.