PlankenPoëzie

PlankenPoëzie creëert een podium voor poëzie, spoken word en singer-songwriters en is sinds 2015 de enige echte poëzie-community van Zwolle. (Jonge) artiesten in genres die te scharen zijn onder woordkunst, zoals: gedichten, spoken word, korte verhalen, comedy, songwriters en rap. In samenwerking met PlankenPoëzie zullen drie jonge, talentvolle dichters een bijdrage leveren tijdens het Jaarcongres over Idealen op 18 oktober 2018. Hieronder zijn de zelfgeschreven biografieën van deze drie dichters alvast te lezen.

 

Lotte Kok

Lotte Kok (22) won op haar 17ede finale van Kunstbende en heeft sindsdien opgetreden op o.a. North Sea Poetry, Gedichtennacht en Boekenbal voor Lezers. Lotte is lid van Poetry Circle 020 en publiceerde o.a. in Das Magazin. Ze maakte een videoclip met 3FM Tussenuur & Omroep HUMAN en in de zomer van 2018 verscheen haar debuutroman Skydancer. Laat je niet misleiden door haar leeftijd en snoetje: een presentator die haar ooit met ‘schattig’ aankondigde, kwam later zijn excuses aanbieden.

 

 

Richard L. Nobbe

Richard L. Nobbe is een filosofiestudent, hopeloze romanticus, zelfbenoemde Tinderkoning en dichter uit Groningen. Velen vinden hem een pretentieuze lul, een gedachte waar hij goed in mee kan gaan. Hij neemt in zijn poëzie niets behalve de absurditeit van de realiteit serieus en hoopt dat iedereen die hem hoort, leert dat het veel verstandiger is om jezelf niet zo verdomd serieus te nemen, want daar wordt het leven heel veel makkelijker van.

 

 

Sarah Lucassen

Sarah Lucassen schrijft over de dingen die haar aan het denken zetten. Zij bezit de wonderlijke eigenschap om haar gevoelens en hoe zij naar anderen kijkt, eenvoudig doch diepzinnig te verwoorden. Sarah droeg al voor bij Poëzie MET, De Internationale Hanzedagen en Stadsfestival. Ze presenteerde de dagjournaals van Zwolle Unlimited en is een geliefd model bij fotografen.