Toekomstverkenningen

Toekomstverkenningen

Regeren is vooruit zien. Maar hoe kijk je vooruit en hoe ver? En wat doe je dan met die toekomstverwachtingen? Het Trendbureau Overijssel probeert antwoord te vinden door te vragen naar de onbekende weg.

 

Het Trendbureau Overijssel maakt één tot drie toekomstverkenningen per jaar. De onderwerpen voor de verkenningen worden bepaald door de Programmaraad van het Trendbureau Overijssel.

 

Bestaande kennis wordt als basis genomen voor de toekomstverkenning. We maken dus gebruik van literatuur, actualiteiten en in het bijzonder van reeds bestaande toekomstscenario’s. Van al deze informatie maken we een vertaling naar het schaalniveau van Overijssel. Per toekomstverkenning kiezen we een methode die het beste bij het onderwerp past.

 

Daarnaast brengt het Trendbureau Overijssel verschillende groepen bij elkaar om samen mogelijke toekomstbeelden te ontdekken. Voorbeelden van groepen die bijdragen aan de trendverkenningen zijn: overheden, maatschappelijke organisaties en andere netwerken in de samenleving, marktpartijen en wetenschappers.